Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Afrikaanse leisteen

Leisteen, altijd weer anders

Leisteen wordt gewonnen in vele landen met diverse klimaten en bodems. Qua eigenschappen lijken al die soorten leisteen op elkaar, maar qua uiterlijk is er een grote variatie. Deze blog gaat over Afrikaanse leisteen. Zulke vloeren zien wij minder vaak. Onterecht, want het is bloedmooi!


Van koel blauw tot warm rood

Bij Afrikaanse leisteen valt er echt wat te kiezen qua kleuren. De namen van diverse varianten zeggen het al: African Blue, Multicolor, Namib Desert, Rich Autumn etc. Niks geen traditioneel antraciet, maar van koel blauw tot een feest van warme tinten en bonte kleuren. Leisteen tegels kunnen ook nog verschillen in bewerking. Denk bijv. aan strak gezaagde randen (smalle voeg) of onregelmatig gehamerde randen (brede voeg). Als klap op de vuurpijl zijn de tegels ook in diverse maten verkrijgbaar. Alle ingrediënten voor een opvallende, unieke leisteen vloer!


En die typische eigenschappen dan?

Dat is een ander verhaal, maar net zo goed een succesverhaal. Alle soorten leisteen, ook de Afrikaanse, hebben een min of meer ruw oppervlak. Krasjes, vlekjes en loslatende schilfertjes (gebeurt zelden) vallen minder op. Ook heeft de vloer daardoor een natuurlijke uitstraling. De meeste soorten zijn behoorlijk bestand tegen vocht en vorst (handig bij een leisteen terras). Als goede warmtegeleider heeft een leisteen vloer een aangename temperatuur. En zo'n vloer is ook nog eens makkelijk in dagelijks onderhoud. Sopje van zachte zeep, even dweilen, klaar!


Tip

Een versleten leisteen vloer verliest zijn kleurintensiteit en eiglans. Bij het kleurige Afrikaanse leisteen doet (groot) vloeronderhoud wonderen. SD Natuursteen zorgt ervoor dat jouw vloer weer een feest voor het oog is.