Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Vloeronderhoud Chinees hardsteen

Vloeronderhoud in alle seizoenen

Echt winter in januari! Sneeuw en ijs maakten stoepen en straten zo glad als een spiegel. Blij als je dan weer binnen bent. Maar iets minder blij als je hardsteen vloer vuil en dof is en niet meer schoon te krijgen. Die wil je wél zien spiegelen. Tijd voor de specialist in vloeronderhoud.


Renovatie Chinees hardsteen vloer

Zo kwamen we bij een klant met een vloer van Chinees hardsteen die aan een opknapbeurt toe was. In één opzicht was (en is) deze vloer sowieso heel mooi, met een intrigerend patroon van tegels van diverse maten, waarnaar je kunt blijven kijken. Dat zien we wel vaker bij Chinees hardsteen vloeren. Maar verder was het een trieste boel: glansloos, vuil, vieze voegen en elke voetstap bleef als het ware aan de vloer kleven. Als expert in glansherstel gaan wij die uitdaging natuurlijk graag aan. Voor deze hardsteen vloer konden we nu eens alles uit de kast trekken.


Wordt het nog wat met die vloer, vloerspecialist?

Ja, volmondig ja! Laat ons maar schuiven. Eerst werd de vloer machinaal gereinigd, met extra aandacht voor de vuile voegen. Daarna hebben we de vloer grondig geschuurd met flexibele schuurpads, om krasjes en oneffenheden te verwijderen. Vervolgens komt het fijnere werk van polijsten, om het Chinese hardsteen zijn oorspronkelijke glans terug te geven. Dan impregneren om de vloer te beschermen tegen vuil en vocht, en de diepe blauwgrijze kleur van het Chinese hardsteen nog eens mooi op te halen. Eén ding is zeker: deze vloer blinkt weer als een spiegel.


Tip

Wees zuinig op je hardsteen vloer. Na ons vloeronderhoud is die weer zo goed als nieuw en dan wil je hem ook mooi houden, toch? Voor vuile voetstappen en schurend zand op de vloer is er een simpele oplossing: schoenen uit!