Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Natuursteen vloer, gezondheid & welzijn

De herfst slaat toe

Ja, het is echt herfst nu. Het wordt snel kouder, het regent veel en de eerste herfststorm is een feit. Maar er zijn ook bomen in prachtige kleuren, paddenstoelen en zonnige uurtjes. Mooi voor een stevige wandeling. Hoe fijn is het dan om thuis te komen in een aangenaam woonklimaat.


Natuursteen, goed voor gezondheid & welzijn

Heb je een natuursteen vloer, dan kan je daarvan meepraten. Zo'n vloer is onder meer goed schoon te houden – waarover straks meer – en houdt geen stof (huisstofmijt), pollen of andere allergenen vast. Ideaal voor mensen met hooikoorts, astma of andere allergieën. Ook schimmel (erg slecht voor de gezondheid) krijgt geen kans op een schone natuursteen vloer. In de zomer is natuursteen koel, maar wist je dat het ook goed warmte op kan nemen en die traag afgeeft? Combineer je natuursteen vloer met vloerverwarming en het is in elk seizoen prettig wonen!


Een schone natuursteen vloer?

Maar hoe zit het dan met die schoonmaak? Bijtende middelen zijn toch slecht? Klopt, slecht voor ons, maar ook voor de vloer. Bij het dagelijks onderhoud van een natuursteen vloer zijn agressieve middelen absoluut niet nodig en voor de meeste soorten natuursteen zelfs taboe. Traditionele groene (zachte) zeep of een modern alternatief daarvoor geven prima resultaat. Nou verzamelen vooral oude natuursteenvloeren met grove structuur toch op den duur wat vuil of er vormt zich een 'patina' van vuilaanslag. Dan is het tijd voor de expert in vloeronderhoud!


Tip

Eigenlijk onnodig om te zeggen, maar we doen het toch: als SD Natuursteen groot vloeronderhoud uitvoert, begint dat altijd met een grondige reiniging met de juiste middelen en machines. Zo houden we de vloer, de bewoner en onszelf gezond.