Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Travertinvloer als nieuw

De winter staat voor de deur

Inderdaad, de eerste nachtvorst hebben we gehad en wij zitten met z'n allen knus áchter de deur. In de wintermaanden leven we binnen en hebben we meer oog voor ons interieur. En wát als dat oog dan valt op je mooie natuursteen vloer, die je gewoon niet meer schoon kan krijgen?


In de startblokken voor vloeronderhoud

Dan bel je SD Natuursteen, want wij staan klaar om jouw vloer onder handen te nemen. Bij de ene vloer kan de vervuiling wat groter zijn dan bij de andere vloer. Neem nou travertin, een steensoort die van nature poriën (kleine gaatjes) heeft, waarin vuil zich makkelijk ophoopt. Het eerste wat wij dan doen is de travertinvloer machinaal reinigen met een speciale borstel, die diep in de poriën en voegen komt. Een beetje geduld moet je wel hebben: langzaam met de machine heen en weer bewegen, tegel voor tegel. Maar het resultaat is dan ook spectaculair!


Schone vloer en zo goed als nieuw

Oké, dan is de vloer schoon, maar als je een travertinvloer echt zo goed als nieuw wilt hebben, gaan we nog een stapje verder. Eerst wordt de vloer grondig gedroogd en daarna kunnen we de travertinvloer 'zoeten', ofwel polijsten totdat alle kleine krasjes verdwenen zijn en de vloer een chique zijdeglans heeft. Wil je je travertinvloer ook weer lang mooi houden, dan is impregneren de laatse stap van het vloeronderhoud. Een tot in alle hoekjes en gaatjes geïmpregneerde vloer is beter beschermd tegen vuil en vocht en – niet onbelangrijk – makkelijker schoon te houden.


Tip

Elke huisvrouw of huisman begrijpt dat een natuursteen vloer met structuur (in dit geval gaatjes) meer vuil verzamelt dan een gladde voer. Na het groot onderhoud geven wij je handige tips voor het dagelijks onderhoud van je travertinvloer.