Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Onderhoud basaltvloer

Klaar voor vloeronderhoud

De vakantietijd is voorbij en de nazomer (ook wel 'Indian summer' of oudewijvenzomer genoemd) start met bijzonder mooi weer. Bij SD Natuursteen staan we in de startblokken voor een nieuw seizoen volop vloeronderhoud. In deze blog: focus op natuursteen vloeren van basalt. 


Basalt, is dat geschikt voor vloeren?

We kennen allemaal de bekleding van dijken, golfbrekers en strandhoofden met natuurlijk gevormd zeshoekig basalt. Maar met de juiste bewerking is basalt ook uitstekend geschikt voor tegelvloeren binnen én buiten. Hoe dat komt? Basalt is knoerhard (dus slijtvast), kleurvast en vorstbestendig. Geen wonder dat het populair is voor terrasvloeren. Met de typerende zwarte en grijze kleurnuances past een basaltvloer ook mooi in een modern, strak interieur. Helemaal mooi is het als de binnenvloer van basalt aansluit op de terrasvloer van basalt. 


Valt er nog wat te kiezen met basalt?

Jazeker, bij aanschaf kun je al kiezen voor diverse tinten en een grovere of fijnere structuur van de tegels. Maar ook als je oude basaltvloer aan groot onderhoud toe is, bieden wij diverse opties. Alleen schoonmaken en de grovere structuur (antislip) behouden? Prima. Een gladdere basaltvoer reinigen en zoeten voor een mooie eiglans? Doen we perfect. Of gaat je voorkeur uit naar hoogglans voor je basaltvloer? Wij polijsten de vloer tot hij spiegelt. En tot slot kunnen wij je basaltvloer impregneren om hem water- en vuilafstotend te maken. Blijft-ie nóg langer mooi!


Tip

Het dagelijks onderhoud van een basaltvloer is supersimpel. Vergeet alle commerciële (dure) schoonmaakmiddelen en dweil de vloer met lauw water met een scheutje ouderwetse groene (zachte) zeep erin. Laten opdrogen aan de lucht!