Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Renovatie terrazzovloer

Grote schoonmaak

Lente, traditioneel dé tijd voor de grote schoonmaak. Alles leeg en poetsen! Maar deze keer hadden wij een klant die een stapje verder ging. De gelijmde vloerbedekking van de gang werd verwijderd en daaronder lag zowaar een oude terrazzovloer, voor zover je die nog kon zien door de lijmrestanten.


Uitdaging in vloeronderhoud

Niet fraai dus. Je zou bijna denken dat het nooit meer goed kan komen met deze terrazzovloer (zie de foto onder), maar dan ken je ons nog niet. Voor ons is het een uitdaging om zo'n vloer in de oude glans en glorie te herstellen. En gelukkig leent terrazzo (ofwel granito of marmoriet) zich uitstekend voor allerlei bewerkingen. Natuurlijk moest eerst de lijm eraf zonder het natuursteen te beschadigen. Dat kunnen wij als geen ander en daarvan knapte de vloer al spectaculair op. Maar mooi? Nou nee. Na het lijm verwijderen begint eigenlijk pas het normale vloeronderhoud.


Stap voor stap naar een mooie vloer

Eerst maar eens grondig reinigen, zodat we zien wat er nog aan onderhoud nodig is. Met onze professionele machines en middelen is dat een fluitje van een cent. Verder moest deze terrazzovloer echt geschuurd worden om hem weer mooi glad te krijgen, zonder krassen en putjes etc. Voor het glansherstel hebben we de terrazzovloer zorgvuldig gepolijst. Prachtig, als je van zo'n traditionele vloer houdt, maar de klant wil die vloer nu ook graag lang mooi houden. Dat bereiken wij door de vloer te impregneren met een vuil- en vochtafstotend middel. En klaar!


Tip

Zelf lijmresten verwijderen van natuursteen tegels? Doe het niet! Natuursteen is niet bestand tegen agressieve middelen. Wij weten precies wat we moeten doen – en NIET moeten doen – om de lijm te verwijderen en de vloer intact te houden.