Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Noorse leisteen vloer

Smaken verschillen

Veel van onze klanten hebben een spiegelgladde, hoogglanzende marmervloer. Niks mis mee, maar niet iedereen is daar fan van. Gelukkig is er ook een tegenpool in natuursteen: ietwat ruw van oppervlak met matglans. Juist, we gaan het hebben over leisteen, Noorse leisteen ditmaal.


Unieke Noorse leisteen

Even een weetje. Leisteen ontstaat door omvorming van kleisteen en ja, er zijn ook kleisteen vloeren. Bij intensief gebruik van een kleisteen vloer kan weleens een schilfer loskomen, bij het hardere leisteen gebeurt dat vrijwel nooit. Maar nu Noorwegen, rijk aan bergen en gesteentes. Noorse leisteen heeft de naam 'exclusief' te zijn, omdat het onder extreem moeilijke condities gewonnen wordt. Niet de goedkoopste tegels, maar de klanten bij wie wij over de Noorse leisteen vloer komen kennen de voordelen.


Nieuwsgierig naar de voordelen?

We zetten ze op een rij. Noorse leisteen bestaat uit diverse splijtlagen met variabele kleurtinten en kent daardoor prachtige kleurnuances: mooi om te zien dus. Deze leisteensoort is ook zeer compact, waardoor de tegels nauwelijks vocht opnemen en vorstbestendig zijn: geschikt voor binnen en buiten. Zelfs als de tegels nat zijn, blijft de leisteen vloer stroef: geen glijpartijen. Noorse leisteen bevat geen kalk, waardoor de vloer weinig gevoelig is voor vlekken: makkelijk in onderhoud, ons vak! Reinigen, impregneren, in de was zetten en de vloer is weer als nieuw.


Tip

Wist je dat een leisteen vloer zich razendsnel aanpast aan de omgevingstemperatuur? Met leisteen tegels in de woonkamer, keuken, badkamer en hal heb je altijd aangenaam warme binnenvloeren.