Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Turks hardsteen vloer

Hardsteen binnen en buiten

Een van de voordelen van hardsteen is dat het geschikt is voor binnenvloeren én buitenvloeren (terras). Maar er zijn zeker verschillen in uiterlijk, kwaliteit en vloeronderhoud. In deze blog gaan we het hebben over Turks hardsteen, een uitblinkertje onder de vele soorten natuursteen.


Turks hardsteen, een buitenbeentje?

Het heet 'Turks hardsteen', maar is eigenlijk een zeer harde marmersoort. Voor een terras van natuursteen is Turks hardsteen een prima keuze. De tegels zijn niet of nauwelijks gevoelig voor verkleuring door weersinvloeden (bijv. UV-straling en zure regen). Krasjes vallen niet op, vooral niet als de tegels een 'soft finish' afwerking hebben. Door de kleurtinten (lichtgrijs tot zwart) en vaak levendige tekening van Turks hardsteen vallen ook vlekken minder op. Het gevolg van dit alles: zo'n terrasvloer is ook nog eens makkelijk in vloeronderhoud en blijft gewoon langer mooi.


Turks hardsteen, ook binnen populair

Vloeren van Turks hardsteen zien wij ook vaak binnen. De rustige kleuren zijn makkelijk te combineren met allerlei interieurstijlen en de steenstructuur geeft de vloer een rustieke 'look'. Ook al is zo'n vloer keihard en vallen krasjes en vlekken minder op, na vele jaren intensief gebruik zal de vloer slijtage vertonen. Dan zien onze klanten ons graag komen, want wij hebben de machines en de middelen om die prachtige vloer van Turks hardsteen zijn glans terug te geven. Tot slot impregneren raden wij zeker aan, om de vloer weer lang mooi te houden.


Tip

Denk je over een nieuwe (terras)vloer en grenst je terras aan een binnenruimte met openslaande deuren, bijv. de woonkamer of serre? Denk dan ook eens aan Turks hardsteen als 'ensuite' vloer uit één stuk voor binnen én buiten.