Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Kwartsiet versus zandsteen

Kwartsiet is een metamorfose van zandsteen. Van zandsteen werden vroeger ook vloeren gemaakt, maar dat is al sinds 1951 verboden. Bij de bewerking van zandsteen (denk o.a. aan vloeronderhoud) komt fijnstof vrij, dat ernstige ziektes veroorzaakt. Kwartsiet heeft dat probleem niet.


Kwartsiet versus leisteen

De natuursteensoorten leisteen en kwartsiet zijn broertjes van elkaar. Leisteen wordt dan wel onder grote druk uit kleisteen gevormd (niet uit zandsteen), maar ze delen de sterk gelaagde structuur en een splijtoppervlak dat een oneffen, natuurlijke uitstraling heeft. Dat zie je terug in je vloer. Ook worden kwartsiet en leisteen op dezelfde manier gewonnen. In de groeve worden schollen van de rots gespleten, die men vervolgens verder splijt tot flagstones. Hieruit worden de tegels gezaagd of geknipt. Oké, ze lijken dus op elkaar, maar verschillen zijn er zeker ook.


Cruciaal vloeronderhoud

Kwartsiet is ook de tegenhanger van leisteen. Bijna alle kwartsieten zijn vorstbestendig (leisteen circa 50%). Kwartsiet is bijzonder slijtvast (leisteen vrij zacht). Kwartsiet is poreus (leisteen zeer dicht). Juist die verschillen maken het vloeronderhoud zo cruciaal. Welk reinigingsmiddel is geschikt? Kan je een kwartsietvloer zoeten of zelfs polijsten (er zijn vele soorten kwartsiet)? Is impregneren nodig? Je vloer in de oude staat herstellen? Je vloer een nieuw uiterlijk geven? Als experts in het onderhoud van natuursteen vloeren weten wij precies wat we doen. Altijd. Overal.


Tip

Twijfel je of je SD Natuursteen wilt inschakelen voor vloeronderhoud? Lees onze referenties! Een greep: "Topresultaat. En tegen een zeer scherpe prijs." "Technisch top en ook nog een gezellige dag gehad." "Vakman, zeer tevreden!" "Doen!"