Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Wat is marmer?

Marmer is een harde compacte steensoort, die in de aardkorst onder hoge druk ontstaan is uit kalksteen. De fossielen die in kalksteen voorkomen, zijn in marmer meestal niet duidelijk meer te zien. Marmer staat bekend om de fijne kristalstructuur en de mooi geaderde of gewolkte tekening. De kleuren lopen uiteen van wit en grijs tot diepblauwe en warme rode tinten. Een marmervloer kan normaal belast worden en 80% van de marmersoorten is vorstbestendig.


Elke marmervloer heeft onderhoud nodig

Dat weten wij bij SD Natuursteen als geen ander. Marmertegels worden meestal glanzend afgewerkt, zodat de tekening en kleuren optimaal tot hun recht komen. Maar op den duur zal elke marmervloer dof worden, zeker op plaatsen waar veel gelopen of met meubels geschoven wordt. Om nog maar niet te spreken van vale vlekken, krassen, scheurtjes en vuile voegen.


Vloeronderhoud: eerste fase

Wat er ook aan uw marmervloer mankeert, SD Natuursteen lost het op. Na grondig reinigen is de marmervloer klaar voor behandeling. Is alleen glansherstel nodig? Dat doen we met polijsten (hoogglans) of zoeten (ei- of zijdeglans). Ondiepe krassen, vlekken of kale plekken schuren we weg en diepere krassen of kleine hoogteverschillen verwijderen we door middel van slijpen.


Vloeronderhoud: tweede fase

Door de marmervloer nat of droog te kristalliseren, beschermen we de vloer tegen vuil, slijtage en schade. Nat kristalliseren (poederpolijsten) maakt de toplaag van het marmer harder en dichter. Droog kristalliseren gebeurt met een spray en geeft een mooie zijdeglans. Wij kunnen de vloer ook impregneren of een waslaag of polishlaag aanbrengen. Vloeronderhoud ten top!


Zelf uw marmervloer schoonmaken? Pas op!

Natuurlijk is (regelmatig) schoonmaken van uw marmervloer belangrijk, maar helaas zijn niet alle technieken en middelen geschikt voor het kalkhoudende marmer. Een stoomreiniger kan de beschermlaag van het marmer aantasten en zuurhoudende ontkalkers of bijtende middelen zoals soda zijn echt niet geschikt voor uw marmervloer. Vraag SD Natuursteen om advies!