Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen


Een opvallend gesteente

Wie ooit een ruw stuk Belgisch hardsteen (blauwsteen, arduin) in handen heeft gehad, begrijpt waarom mensen dit kiezen voor een vloer of terras: het is bijzonder! Zelfs in natuurlijke vorm valt de typische blauwgrijze kleur meteen op. Maar pas als het bewerkt wordt, vertoont Belgisch hardsteen zich in al zijn pracht.


Van groeve naar tegel

Belgisch hardsteen is een compacte, weinig poreuze kalksteen. De grootste groeve waar het wordt gewonnen, ligt in Henegouwen. Door zagen en polijsten komen de natuurlijke blauwgrijze tinten en unieke kenmerken mooi naar voren. En dat zijn er veel! Denk aan fossiele zeelelies en schelpjes in het gesteente, aan witte kalkstrepen (spieren) of zwarte schilferingen (brand), of aan grillig verlopende lijnen (aders). Ideaal voor een levendige vloer, waarnaar je kan blijven kijken.


Onderhoud van Belgisch hardsteen

Al is deze natuursteensoort tamelijk hard en vorstbestendig, hij is niet volledig zuurbestendig en kleurvast. Op den duur zal de vloer de sporen gaan vertonen van weersinvloeden (buiten) en intensief gebruik. En dan weten de klanten ons te vinden. Wij hebben voor elk probleem de beste oplossing. Zuurvlekken? Kristalliseren en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tegels met krassen? Schuren met flexibel diamant. Een doffe vloer geven wij zijn glans terug door te polijsten in 5 gradaties. Is de kleur lichter of flets geworden? Dan is kleurverdiepen de finishing touch. Onderhoud van Belgisch hardsteen is ons dagelijkse werk, dus niet wachten... Bel snel!


Tip

Denk je aan Belgisch hardsteen voor je binnenvloer of terras? Dan toch even om een goed advies vragen, want diverse bewerkingen maken deze tegels geschikter voor binnen of buiten.