Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Overzeese natuursteen

Mustang leisteen of Black Slate komt uit leisteengroeves in Brazilië en wordt daarom ook wel Braziliaans leisteen genoemd. De prachtige zwart-grijze tekening doet met een beetje fantasie denken aan de golvende manen van een dravend paard. Levendige vloer dus, al is-ie zwart.


Black is back

Mustang leisteen komen wij overal tegen. Het past bij elke woonstijl: of je interieur nu strak modern, chic klassiek of relaxed landelijk is, zo'n zwarte leisteenvloer komt altijd goed tot zijn recht. Omdat Mustang leisteen ook nog vochtbestendig is, zien we het terug in woonkamer, keuken, badkamer, hal, toilet en zelfs buiten als fraaie terrasvloer. Kortom: een paradepaardje.


Aandacht voor onderhoud

Nou leggen wij geen leisteen vloeren, maar minstens zo belangrijk: we onderhouden ze wél. Want niks is volmaakt, ook Mustang leisteen niet. Het is helaas niet immuun voor vuil, krassen en vlekken, hoewel het redelijk zuurbestendig is. En wat doen wij daar dan aan? Standaard eerst machinaal schoonmaken (daar kan geen schrobber en dweil tegenop), dan een eventuele oude afwerklaag verwijderen en opnieuw impregneren. Voor Mustang leisteen gebruiken we kleurverdiepend impregneer, want dat haalt de subtiele kleurnuances van zo'n vloer mooi op.


Tip

Een beetje huiverig voor een zwarte vloer? Bedenk dan dat je zwart met allerlei kleuren kan combineren in je interieur. Vloekt nooit! Bovendien is Mustang leisteen gewoon erg mooi en wij houden het mooi.