Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Natuursteen zoeten

Moet het altijd hoogglans zijn?

Een natuursteen vloer met hoogglans: zeker mooi. En voor wie ervan houdt: hoogglans haalt de kleuren en patronen van diverse soorten natuursteen mooi op en spiegelt veel duidelijker dan een matte vloer. Maar of dat moet? Nee hoor, en echt niet elke klant wil hoogglans.


Matglans, eiglans, satijnglans...

Mooie woorden voor de zachte glans van gezoet natuursteen, een glans die je bereikt met een speciale techniek: zoeten. Zoeten geeft je vloer van marmer, hardsteen of travertin een chique, rustige uitstraling. Kleuren, patronen en reflecties knallen er niet uit, maar zijn subtiel zichtbaar. Ook vallen kleine vlekjes en krasjes minder snel op. Hoe dat zoeten in zijn werk gaat, leggen we hier haarfijn uit.


Tussen schuren en fijn polijsten: zoeten

De natuursteen vloer wordt meestal eerst licht opgeschuurd om krassen en vuil te verwijderen. Na het schuren polijsten wij de vloer met diamantpads, van grof tot fijn, om hem de gewenste glans te geven. Zoeten is in feite de grofste fase van polijsten, tot korrel 400. Met behulp van de polijstschijven, water en een boenmachine krijgt de vloer een mooie satijnglans. Na het zoeten impregneren we het natuursteen om de vloer te beschermen en lang mooi te houden. Want dat is uiteindelijk de bedoeling, van ons én van de klant!


Tip

Kies bewust voor hoogglans of satijnglans (fijn polijsten of zoeten). Als expert in vloeronderhoud  kunnen wij precies het resultaat voorspellen voor jouw specifieke natuursteen vloer. Maar ook je eigen smaak speelt natuurlijk een rol bij de keuze.