Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Weer eens iets anders: graniet

Je hoeft onze foto's maar te bekijken en je ziet dat wij veel marmeren vloeren opknappen, net als hardsteen en leisteen vloeren. Maar nu hebben we dan toch een keer een granieten vloer onderhanden genomen. Die zijn wel wat zeldzamer, maar hebben ook vloeronderhoud nodig.


Graniet, wat is dat?

Graniet is een stollingsgesteente, nog preciezer een dieptegesteente, dat onder grote druk in de aardkorst gevormd wordt. Het bestaat vooral uit kleurige veldspaat, zwarte biotiet en grijze kwarts. En hoe ziet een granieten vloer er dan uit? Grofkorrelig, met duidelijk zichtbare kristallen, vele kleuren (vaak rood- en bruintinten) en een gelijkmatige, gespikkelde structuur, terwijl toch elke tegel anders is. Ook nog behoorlijk slijtvast, vorstbestendig en redelijk bestand tegen zuren. Geen slechte keuze dus, zo'n granietvloer!


Vaarwel doffe vloer, hallo hoogglans!

Maar goed, alles slijt op den duur, ook een granieten vloer. Nou kan het oppervlak van graniet glanzend, dof or ruw afgewerkt worden, maar deze klant ging voor hoogglans en had heel goed door dat de vloer letterlijk veel van zijn glans verloren had. En laten wij nou net erg goed zijn in glansherstel (zeggen onze klanten). Dus zijn we met onze apparatuur aangetreden om deze granieten vloer perfect te polijsten. Hij ligt er weer bij als een spiegel. Wij tevreden, klant blij.


Tip

En nu mooi houden, die vloer. Helemaal niet moeilijk, hoor. Eens in de maand dweilen met Boenzeep, dat het graniet voedt en beschermt tegen slijtage, en glans en kleur op peil houdt.