Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Estrikken vloer renoveren

Maak plaats voor de vakman

Toegegeven: in de winter kan het wat lastig zijn je woonkamer, keuken of zelfs de hele begane grond leeg te ruimen voor vloeronderhoud. Je kan niet zomaar alles buiten zetten. Toch zijn er klanten die ons nu (allá, na de feestdagen) graag zien komen en de boel op z'n kop zetten.


Oei oei, oude estrikken vloer

Zo hebben we onlangs nog een estrikken vloer onder handen genomen. Nou hoor ik je denken: estrik? Dus eerst even over estrik. Eigenlijk betekent dit woord gewoon plaveisel: gebakken en geglazuurde vloertegels, ook wel boerenplavuizen genoemd. Deze gebakken kleitegels werden eeuwen geleden al gebruikt voor vloeren. Iets anders dan marmer, leisteen of hardsteen. Dus passen wij natuurlijk ook het vloeronderhoud aan. Deze estrikken vloer was een uitdaging: oud, dof, vuil, kleurloos, beschadigd. Niks om trots op te zijn. Maar daar kijken wij dwars doorheen.


Het oog van meesters in vloeronderhoud

Wij zien meteen hoe mooi zo'n vloer kan zijn na groot onderhoud. Aan de slag! Eerst hebben we de oude afwerklaag van de estrikken tegels verwijderd, waarna we de vloer grondig konden reinigen. Vuil en vocht wegzuigen en dan nog een extra reiniging met schoon water om de vloer te neutraliseren. Als de vloer helemaal droog is, volgt de afwerking. We hebben een nieuwe polishlaag aangebracht op deze estrikken vloer. De tegels hebben een mooie matglans en de originele kleuren met subtiele nuances zijn terug. Kijk, dát is nou een vloer om trots op te zijn!


Tip

Wij zien ze genoeg: klanten die denken dat er niks meer aan hun vloer te doen is. Maar wij denken dat nooit, want wij wéten dat elke oude natuursteen vloer enorm opgeknapt is als wij de deur achter ons dicht trekken. Gewoon bellen!