Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Juli - Koel natuursteen

Warm weer, frisse voeten

Niet dat het nu zo heet is, maar dat kan nog komen. Iedereen met een natuursteen vloer weet het of hoort het te weten: schoenen en sokken uit en lekker met de blote voeten op de koele vloer. Dan is het op zo'n hete zomerse dag veel aangenamer toeven in huis of op kantoor :-)


De ene vloer is de andere niet

Ja, elke natuursteen vloer is koel in de zomer, maar verder zijn de eigenschappen van allerlei soorten natuursteen heel divers. We duiken er even in. Leisteen, ruw oppervlak, kan goed tegen water en vet: ideaal voor de keuken. Kwartsiet is oneffen en slipvast: goed als je wat ouder bent en geen zin hebt om te vallen. En wat dacht je van krasvaste harde basalt op de werkvloer?


En zo gaan we nog even door

Graniet dan, zeer hard, nauwelijks poreus en bestand tegen zuren: veel gebruikt voor het aanrecht, maar waarom niet op de vloer? Travertin, hard en poreus, vaak in warme tinten: goed idee voor de woonkamer. Marmer en hardsteen, beide hard (ja, duh), de een veelkleurig geaderd of gewolkt, de ander in koele tinten blauwgrijs. Dan is er ook nog het buitenbeentje terrazzo, maar daar gaan we het volgende keer over hebben. Dus dan weer de blog lezen!


Tip

Heb je geen natuursteen vloer, maar denk je er wel over na? Moeilijk kiezen uit al die soorten? Vraag ons om advies, want als er íéts is waar wij álles van weten, dan is het natuursteen.