Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Portugese cementtegels

Variatie in vloeronderhoud

Bij het groot onderhoud van tegelvloeren hebben wij meestal te maken met min of meer effen tegels en subtiele nuances in kleuren en patronen. Variatie genoeg, maar soms zit er toch een echt aparte vloer tussen. Deze keer Portugese cementtegels, met allerlei figuratieve patronen.


Portugese cementtegels apart?

Niet in Portugal dus, en ook hier is zo'n vintage vloer op dit moment trendy. Maar wij zien zo'n vloer pas als hij ouder is – met allerlei vlekken en doffe plekken – dus aan groot onderhoud toe. Daarvoor moet je een en ander weten over Portugese cementtegels. Het zijn cementtegels met een gekleurde toplaag in eindeloos veel patronen. Die toplaag bestaat uit marmer met minerale pigmenten. Een vloer van deze cementtegels is zeker duurzaam en sterk, maar met de jaren komt onvermijdelijk de slijtage. En dan komen wij in beeld.


Vloeronderhoud: weet wat je doet

Er zijn wel tips te vinden voor het dagelijks onderhoud, maar het groot onderhoud kun je beter overlaten aan de vakman. Eerst reinigen wij de Portugese cementtegels grondig, zonder dat het schoonmaakmiddel de toplaag aantast. Daarna kunnen wij de vloer impregneren om de toplaag te beschermen tegen vlekvorming en slijtage. Wij raden natuurlijk aan om dit altijd te laten doen, want dan blijft de vloer gewoon langer mooi. En de totale behandeling van je cementtegelvloer ronden wij meestal af in één dag. Doe dat maar eens na!


Tip

De toplaag van Portugese cementtegels is te vergelijken met kalkgebonden natuursteen. Reinigers die bleek, chloor of zuren bevatten zijn taboe! Wat dan wel geschikt is voor het dagelijks onderhoud? Onder meer ouderwetse groene zeep of dweilzeep.