Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Marmervloer slijpen

Ernstig versleten marmervloer

Je hoeft er onze foto's maar op na te kijken, dan zie je dat wij veel marmervloeren behandelen. Om kleine krassen en vlekken te verwijderen en voor glansherstel is reinigen en polijsten al voldoende. Maar soms is een marmervloer zo versleten dat er nog maar één ding helpt: slijpen!


Groot onderhoud marmervloer

Nu praten we echt over diepe krassen, ongelijke of kapotte voegen, zwaar vervuilde vloeren etc. Het vloeronderhoud bestaat dan allereerst uit marmer slijpen, ook wel marmer schuren genoemd. Hiervoor gebruiken wij een speciale schuurmachine met roterende diamantschijven. De toplaag van de marmertegels (0,5 tot 3 mm) wordt afgeslepen, zodat krassen, putjes en vlekken verdwijnen en ook de meegeslepen voegen weer mooi gelijk liggen. Maar alleen de marmervloer slijpen is niet genoeg. Daarna volgt het fijnere polijsten voor optimaal glansherstel.


Nieuwe marmervloer en dan toch slijpen?

Ja, dat gebeurt. Dan is er geen sprake van vloeronderhoud, maar van afwerking. De nieuwe 'ruwe' marmervloer wordt eerst gelegd en daarna geschuurd (geslepen) en gepolijst. Het effect is hetzelfde als bij het slijpen en polijsten van een oude marmervloer. Tegels en voegen liggen gelijk en vormen één glad oppervlak, waardoor de vloer makkelijk schoon te houden is. Deze werkwijze zie je veel in zuidelijke landen als Spanje, Italië, Portugal etc. en dan met name in hotels, villa's en entreehallen, want zo'n vlakke marmervloer heeft ook een chique uitstraling.


Tip

Geen natuursteen vloer is voor ons te vuil of te versleten. Wij van SD Natuursteen zien het als een uitdaging om elke vloer die wij onder handen nemen als nieuw op te leveren. Durf je eigenlijk niet te bellen? Bel wel, bel snel!