Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Natuursteen onder de loep

Bijzondere natuursteen vloeren

Nou weet je inmiddels wel (als je onze blogs gelezen hebt) dat er heel veel soorten natuursteen zijn, die door diverse bewerkingen nóg meer natuursteen vloeren opleveren. Elke vloer anders, elk met zijn eigen kenmerken en uiterlijk. We nemen 2 bijzondere vloeren onder de loep.


Chinees leisteen vloer

Vloeren van A-kwaliteit Chinees leisteen zien we niet veel en dat is jammer, want ze hebben alle voordelen die leisteen sowieso heeft: ietwat ruw oppervlak, dus een levendige natuurlijke uitstraling, en krasjes en vlekjes vallen minder op. Chinees leisteen is ook goed bestand tegen vocht en vorst en daarom uitermate geschikt voor terrasvloeren. Met tegels in verschillende tinten grijs oogt zo'n vloer heel rustig en aangenaam. Voor het dagelijks onderhoud van Chinees leisteen is neutrale natuurzeep, die de tegels zowel reinigt als beschermt, het meest geschikt.


Dambordvloer: hardsteen en marmer

Bijzonder bij een dambordvloer is het mixen van twee soorten natuursteen: wit marmer en zwart (meestal Turks) hardsteen. Een dambordvloer, je moet ervan houden, maar hij past zowel in een klassiek als in een modern interieur. De dambordvloer die wij ooit onderhanden genomen hebben, was zijn typerende zwart-witte kleuren en zijn glans kwijt. Hij was eerder dof gelig-grijs. Gelukkig kunnen marmer en hardsteen hetzelfde behandeld worden bij groot vloeronderhoud (er is over nagedacht), dus na het reinigen en polijsten komt de vloer weer perfect tot zijn recht.


Tip

We herhalen het nog maar eens: maak natuursteen vloeren nooit schoon met agressieve, bijtende middelen – en dat zijn er meer dan je denkt. Ook schuursponsjes zijn taboe. Neem gewoon een dweil en ouderwetse groene (zachte) zeep.