Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

November – Trendy travertin vloeren

Travertin is IN

Wij komen ze steeds vaker tegen, travertin vloeren. Vroeger werd deze natuursteensoort vooral gebruikt voor vensterbanken, maar vandaag de dag zijn ook travertin (of travertijn) vloertegels zeer gewild. En als we van de winter weer vaak binnen zitten, is zo'n mooie vloer een pluspunt.


Het unieke van travertin

Terug naar de natuur! Travertin is een soort kalksteen die ontstaat door de neerslag van kalk uit warm bronwater. Geen wonder dus, dat het gewonnen wordt bij warmwaterbronnen en geisers. De karakteristieke poriën van travertin ontstaan door blad en takjes in het water, die bezinken met de kalk en op de lange duur vergaan. Ook bijzonder: de grote variatie in kleuren, van warm beige, koel blauw of zilver tot een diepbruine gloed.


Maar het blijft natuursteen

Prachtig hoor, zo'n travertin vloer die een mooie glans krijgt door bewerkingen zoals slijpen en polijsten. Maar tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor de verouderde 'look' die ontstaat door trommelen. Welke afwerking je ook kiest, het blijft natuursteen en zal op den duur slijtage en vlekken vertonen. En dan zijn onze klanten maar wát blij met Marco & Co, de harde werkers van SD Natuursteen. Geef ons één dag en je travertin vloer is weer zo goed als nieuw!


Tip

Maak je travertin vloer altijd goed droog (bijv. in de keuken of badkamer) om kalkaanslag te voorkomen. Want zuurhoudende ontkalkers gaan echt niet samen met kalksteen: NIET DOEN!