Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Vietnamees hardsteen

Vietnamees hardsteen (blauwsteen) is IN!

Over hardsteen raken we niet zo snel uitgepraat, want er zijn vele landen waar dit compacte kalkgesteente gewonnen wordt en al die soorten tonen subtiele verschillen. Na Belgisch en Turks hardsteen richten we nu de blik op de populaire vloeren van Vietnamees hardsteen.


Waarom is Vietnamees hardsteen zo populair?

Dat heeft vele redenen. Van de ene kant is Vietnamees hardsteen wat krasgevoeliger dan andere soorten en daardoor bijzonder geschikt voor een natuurstenen vloer met een rustieke, verouderde uitstraling. Van de andere kant is het minder gevoelig voor verkleuring dan andere soorten hardsteen, zodat het de mooie blauwgrijze kleur behoudt. Tel daarbij op de levendige tekening met fossielen (van schelpen tot skeletjes), het gemak in onderhoud en de gunstige prijs van deze vloertegels, en voilà: daarom is Vietnamees hardsteen zo populair.


Vloeronderhoud in optima forma

Een van onze klanten had een oudere vloer van getrommeld Vietnamees hardsteen, die aan groot onderhoud toe was. Of wij dat konden? Natuurlijk! Zij de boel leegruimen en wij aan de slag. Eerst hebben we de vloer gereinigd (inclusief de vuile voegen) en de oude impregnering verwijderd, zodat we met een 'schone lei' konden beginnen. Daarna hebben we de tegels zó gepolijst dat de verouderde uitstraling van het hardsteen mooi uitkomt. En toen een nieuwe beschermlaag aangebracht met een zachte matglans. Resultaat: zo goed als nieuw!


Tip

De uitstraling van een Vietnamees hardstenen vloer wordt in hoge mate bepaald door de behandeling van de tegels. Wij passen het vloeronderhoud aan aan de persoonlijke wensen van de klant.