Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

September – Nostalgisch hardsteen

Hardsteen, wat is dat?

Wil je een mooie, duurzame tegelvloer met een verouderde uitstraling? Dan is hardsteen een aanrader. Het bestaat voornamelijk uit samengeperst calciet (kalksteen) en is meestal rijk aan kleine fossielen. En die aparte blauwgrijze kleur? Die dankt hardsteen aan een snufje koolstof.


Hardsteen uit alle windstreken

Hardsteen wordt in diverse landen gewonnen: van buurland België tot Ierland, Israël, Turkije, China en Vietnam. Uit alle herkomstlanden komt hardsteen van hoge kwaliteit en minder goede kwaliteit. Verder zijn er subtiele verschillen. Zo zijn bij Iers hardsteen de fossielen iets kleiner en gelijkmatiger verdeeld dan in Belgisch hardsteen, terwijl beide uit dezelfde bodemlaag komen. Chinees en Vietnamees (Aziatisch) hardsteen heeft kenmerkende kalkbolletjes en witte aders.


Hardsteen: mooi nieuw, mooi oud

Alle hardsteen vloertegels zijn getrommeld, wat zorgt voor de nostalgische uitstraling. Wel is zo'n vloer wat gevoeliger voor krassen en vlekken, maar ook dat geeft een hardsteen vloer zijn verouderde charme. Wil je dat niet, laat ons dan een beschermlaag aanbrengen door de vloer te impregneren. En wordt het te gortig met vuil en slijtage? Dan kunnen wij de vloer reinigen, polijsten en kristalliseren, zodat hij weer in al zijn oude glorie ligt te spiegelen. Zie onze foto's!


Tip

Hardsteen is zowel geschikt voor binnenvloeren als voor buitenvloeren. Ook een terras van hardsteen is heel mooi. Of laat de vloer doorlopen van de woonkamer of serre naar het terras!