Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Peacock leisteen vloer

Natuurlijke kleuren

We hoeven ons niet af te vragen waar de naam van deze leisteensoort vandaan komt. Met de bonte combinatie van koele tinten en warme herfstkleuren is Peacock leisteen (of Fevistone) uit India te vergelijken met de natuurlijke kleurenpracht van de verentooi van een pronkende pauw.


Een populaire leisteen vloer

Maar Peacock leisteen pronkt niet alleen met zijn kleuren. Ook het ruwe oppervlak is opvallend. Leisteen is een gelaagd gesteente dat in de groeve gewonnen wordt door schollen van de rots te splijten. Later worden hier tegels van gezaagd, waarbij het ruwe splijtvlak meestal niet verder bewerkt wordt. En juist de stoere, kleurige Peacock leisteen is momenteel populair voor vloeren. Zowel in rustieke als in moderne woningen zien wij ze vaak.


Vloeronderhoud troef

Aandachtpuntje: Peacock leisteen is niet vorstbestendig, dus alleen geschikt voor binnen, maar dan ook in alle ruimtes. Het heeft de naam makkelijk in onderhoud te zijn, maar je moet toch wel weten wat je doet. En dat weten wij! Het 'groot onderhoud' van zo'n vloer bestaat doorgaans uit grondig schoonmaken, impregneren en met was of polish behandelen, want daardoor is deze compacte steensoort nog beter bestand tegen vocht en vlekken. 


Tip

Is je vloer van Peacock leisteen weer tiptop in orde na ons vloeronderhoud? Af en toe dweilen met Boenzeep (met plantaardige olieën) houdt je vloer weer jarenlang kleurrijk en in topconditie.