Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Terrazzovloer troef!

Alweer terrazzo?

Ja, we raken er niet over uitgepraat. Terrazzovloeren zijn IN momenteel en niet zonder reden. Daarom duiken we nog eens in dit mooie materiaal. En omdat het zomer is, verklappen we vast één voordeel: terrazzo is koud van nature, dus met blote voeten op die vloer is het lekker afkoelen.


Terrazzovloeren, traditioneel en modern

De tijd is voorbij dat een terrazzovloer altijd zwart-wit-bruin-grijzig was (zie de vorige blog). Mooi voor de liefhebbers van zo'n traditionele vloer en stijlvol in een oud pand, maar in deze tijd kan een terrazzovloer ook een moderne uitstraling geven aan je interieur. Stukjes marmer, graniet, kwarts en/of glasschilfers in allerlei kleuren worden met cement of klei tot één doorlopende vloer gesmeed en glad gepolijst, maar er zijn ook terrazzotegels. Door diverse terrazzosoorten te combineren, zijn allerlei ontwerpen en patronen in de vloer mogelijk. Zo modern als je wilt!


Waarom kiezen voor een terrazzovloer?

We zetten de voordelen op een rij. Terrazzo is puur natuur, milieuvriendelijk (vaak gerecyclede materialen) en superduurzaam: schilfert niet, is erg slijtvast, bestand tegen water en vlekken (na impregneren), makkelijk in onderhoud en heeft een zeer lange levensduur (meer dan 75 jaar). Bovendien kun je met alle opties van terrazzo een mooie én unieke vloer creëren. Dat is nogal wat! Maar de nadelen dan? Goed, terrazo is koud, maar bij een nieuwe vloer los je dat op met vloerverwarming. Ook is een terrazzovloer duurder in aanleg, maar hij gaat dus gigantisch lang mee!


Tip

Waar komen wij nou voor in dit verhaal over nieuwe vloeren? Simpel. Geen vloer is volmaakt en op de lange duur heeft ook een terazzovloer onderhoud nodig om hem mooi te houden. Dat kan SD Natuursteen als geen ander, dus onthoud onze naam!