Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Oktober – Stoere leisteen vloer

Leisteen, puur natuur

Leisteen is een bijzondere soort natuursteen, zeker als het wordt toegepast voor vloeren. Geen spiegelglad gepolijst oppervlak, geen hoogglans zoals we gewend zijn van marmer en hardsteen. Leisteen tegels hebben een grove oppervlaktestructuur en daardoor een robuuste uitstraling.


Wat maakt leisteen zo bijzonder?

Een leisteen vloer heeft veel pluspunten. Diverse soorten leisteen zijn vocht- en vorstbestendig, dus geschikt voor buiten, bijv. voor een terrasvloer. Leisteen vloeren zijn ook makkelijk in onderhoud en geleiden de warmte goed: ideaal in combinatie met vloerverwarming. Daar staat een minnetje tegenover: omdat leisteen gelaagd is, zal de bovenlaag op den duur gaan slijten en schilferen, hoewel dat niet meteen opvalt.


Help! Mijn leisteen vloer schilfert

Maar als je het eenmaal ziet, gaat het natuurlijk storen en dan is de vloer aan groot onderhoud toe. Of het nu Noorse leisteen is of Mustang leisteen of Peacock leisteen (prachtige namen), wij hebben ze allemaal onder handen genomen met verrassend resultaat. Grondig reinigen, oude impregnering verwijderen en opnieuw impregneren en/of in de was zetten ter bescherming en om de kleur te verdiepen. Voilà! Frisse vloer met een mooie matglans.


Tip

Reinig je leisteen vloer nooit met zuurhoudende of bijtende middelen (antikal, schoonmaakazijn, chloor, allesreiniger). Die tasten het oppervlak aan. Gebruik gewoon ouderwetse zachte zeep!