Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
Wilt u weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Op onze contactpagina kunt u onze privacyverklaring downloaden.

Mei – Marmer polijsten

Zand op de vloer

Eindelijk mooi weer! Lekker in de tuin werken of naar het strand. Zand, kleine steentjes en schelpengruis worden mee naar binnen genomen en komen op de marmeren vloer terecht. Geen punt, want daar kan zo'n vloer toch best tegen? Nou nee, hoor, op de lange duur niet.


Krassen en kale plekken

Zand schuurt de maag, maar ook je mooie marmervloer. Er komen kleine krasjes in, de vloer wordt dof of vertoont zelfs kale plekken waar hij veel belopen wordt of waar steeds met stoelen geschoven wordt. Vaarwel marmerglans, hallo vale vloer. Uiteindelijk heeft je woonkamer, de entree van je winkel of je chique kantoor toch minder uitstraling dan toen de vloer nieuw was.


Wat doe je eraan?

Hoe geef je die marmervloer zijn levendige kleuren en glans terug? Makkelijk gezegd: polijsten! Maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Wij polijsten marmer met diamantpads, van grof tot fijn, zodat het resultaat varieert van een lichte glans tot een high glossy effect. De keuze is aan de klant. Ons advies: laat de marmervloer ook impregneren als bescherming tegen vuil en vocht.


Tip

Wees zuinig op je marmervloer. Schoenen uit dan maar en regelmatig reinigen met de juiste middelen: géén bijtende of zuurhoudende producten, maar bijv. groene zeep of steenzeep.