Deze website gebruikt cookies om uw bezoekervaring te verbeteren.
Klik op akkoord om verder te gaan:
WhatsApp Chat
met
ons!
Polijsten
vanaf € 9,-
per m2!
Bel direct 06 2449 2668
✓ Echt vakmanschap   ✓ Landelijke dekking   ✓ Vrijblijvende offerte   ✓ 25+ jaar ervaring   ✓ Stofvrije werkwijze   ✓ Gratis proefstuk
Facebook Instagram WhatsApp

Augustus – Traditioneel terrazzo

Terrazzo, wat is dat ook alweer?

De ouderen onder ons zijn ermee opgegroeid: keuken en gang met een wit-zwart gespikkelde vloer, donkere band eromheen, heel gewoontjes. Met andere woorden: terrazzo of granito of marmoriet. Marmerkorrels in cement of klei, die na droging gepolijst werden tot een glanzende vloer, vaak uit één stuk. Praktisch in onderhoud ook.


Oud terrazzo als nieuw

Heb je een huis met zo'n oude terrazzovloer (dof, krassen, scheurtjes) en denk je dat het nooit meer iets kan worden, maar wil je die vloer eigenlijk wel houden? Laat ons er eens naar kijken met een kennersoog. Met kijken alleen kom je er natuurlijk niet. Zo hebben wij pas nog een 100 jaar oude terrazzovloer gereinigd en gepolijst. Het was even bikkelen, maar de klant zegt het zelf: hij is weer zo goed als nieuw. Dat kan dus wél.


Nieuw terrazzo wordt oud

De techniek is verbeterd en vandaag de dag kan er veel meer met terrazzo. Het spikkeleffect blijft, maar er is veel variatie in materialen en kleuren, en het wordt veelal verwerkt in tegels. Bovendien leent terrazzo zich uitstekend voor decoratieve hoogstandjes. Maar hoe fraai een moderne terrazzovloer ook is, vroeg of laat gaat het mooie eraf en heeft hij 'groot' onderhoud nodig. Wil je dat perfect laten doen? Ga in zee met SD!


Tip

Als wij over de vloer zijn geweest, wil je die graag mooi houden, toch? Wij geven je handige tips voor het dagelijkse 'klein' onderhoud van je terrazzovloer. Jij hoeft het alleen maar te doen :-)